Kékiskola ....
Fotók
allatkert035 emesep-025 dsci0056 131219_047 DSCF4580 dsci0682 131119_ta024_IMGP2032 130314_111456_ta004 dsci0069 131003_ta017 131003_ta034 130207_171014_taimgp1005

Iskolánk hagyományai

 

Az iskola eddigi hagyományainak ápolása, ezek fejlesztése és bővítése, valamint az iskola jó hírnevének megőrzése, öregbítése az iskolaközösség minden tagjának joga és kötelessége. A hagyományápolás külsőségekben is megnyilvánul. Ennek megfelelően az iskola tanulóinak ünnepi viselete : fehér ing vagy blúz és sötét nadrág vagy alj.

Az intézmény zászlója kék, téglalap alakú, a kék alapon fehér színű “KÉK ISKOLA” felirattal.

Az intézmény hagyományos kulturális és ünnepi rendezvényei a következők lehetnek:

– Tanévnyitó, –záró ünnepély.
– Nemzeti ünnepek: Október 23. és Március 15.
– Iskolagaléria, tanulói rajzkiállítás, “Kék csokor” előadó est, Karácsony ünnepe.

Az iskolaszintű versenyek és szórakoztató rendezvények az alábbiak: Mikulás, Karácsony. “Kék éj” – iskolában alvós szórakoztató program, “Kék csillag születik” vetélkedő, Dominó-nap, Erdei iskola, szünidei táborok, mozi-, múzeumlátogatás, vetélkedők, “Suli-buli”-k.

Nemzeti ünnepeinken évek óta arra törekszünk, hogy minél közelebb kerüljön tanulóinkhoz az ünnepek tartalma, érzelmi élményt nyújtva. Ezért eltérünk a hagyományoktól, s vetélkedőkkel projekt-munkával próbálunk minél több tanulót résztvevőként bevonni az ünneplésbe.

Táborok: amíg német nyelv oktatása is volt iskolánkban, addig német nyelvterületre is szerveztünk táborokat. A gyerekek számára nagy élményt nyújtott a sokszínű programmal egybekötött nyelvtanulás külföldön. Nyári táborunk Szarvason szintén kitűnik gazdag programjaival, csodálatos környezetben a Holt- Körös partján.

Karácsonyi ünnepünket minden évben negyedik osztályosaink szervezik, szerves része az óvodásoknak tartandó “iskolahívogató”-nak.

Kék csokor előadó esten bemutatkoznak a szülőknek és társaiknak azok a tanulók, akik az év folyamán valamilyen versenyen szép eredményt értek el. Szavalat, próza, jelenet, dal, zene, tánc váltakozása teszi fergetegessé az estet.

A „Kék éj” viszonylag új kezdeményezés iskolánkban, de jó hagyomány lesz belőle. A legjobb tanulók egy éjszakát itt tölthetnek az iskolában, vetélkedővel, szórakoztató programokkal.

Kék csillag születik vetélkedő a televíziós műsor mintájára készült.

A Dominó-nap minden évben jó szórakozást nyújt. Nagy élvezettel és izgalommal készülnek rá gyerekeink.

Év eleji akadályverseny ráhangolódás az új tanévre. Lehetőséget ad új élmények szerzésére, valamint az együtt játszás, együtt dolgozás „gyakorlására”.

A farsangi időszak a szórakozás, móka, jókedv ideje. A nagyszámú diákság ötletesnél ötletesebb jelmezben jelenik meg. Rövid bemutatkozáson tudjuk meg, kit is rejt az álarc, a jelmez. A zsűrinek nehéz a dolga, pedig egyéni és csoportos díjak is várják gazdáikat. A legvidámabb mindig az az osztály, ahol az osztályfőnök is jelmezt ölt magára. Aki itt nem nyert, szerencsés lehet az izgalmas tombolasorsoláson. Az éhes és szomjas gyerekeket a szülők által üzemeltetett büfé várja. A disco, a tánc sem maradhat el, fergeteges sikere van a legjobb zeneszámoknak. A farsangi buli az egyik legvidámabb nap az iskolában!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Események
Events cannot currently be displayed, sorry! Please check back later.

Google PageRank