Kékiskola ....
Fotók
dsci0679 130318_ta002 140207_081 dsci0215 130509_174128_taDSCF1731 131219_068 131121_ta100_DSCF3575 131219_081 6_0 130306_150840_taDSCF1094 130430_102514_taDSCI1188 131025_162632_ta005

Könyvtárhasználat

A Könyvtár használatának rendje:

· Az iskolai könyvtárat az iskola tanulói, pedagógusai, adminisztratív és technikai dolgozói ingyenesen használhatják.
· A könyvtárnak minden diák – az iskolai beiratkozással egyidejűleg – automatikusan tagjává válik.
· A nyitvatartási idő a tájékoztató szerint alakul.
· Könyvtári órák alatt minden egyéb szolgáltatás szünetel.
· A könyvtárban csak a könyvtáros jelenlétében szabad tartózkodni.
· A könyvtárból könyvet kivinni csak a könyvtáros tudtával és nyilvántartásba vétel után lehet. A tanulók 3 hétre kölcsönözhetnek. Ha a kölcsönző háromszori felszólításra sem hozza vissza a könyveket, akkor a könyvtáros az osztályfőnökhöz, majd az iskolavezetéshez fordulhat segítségért.
· Az olvasótérbe élelmiszert bevinni nem szabad! A tanulók a táskájukat a könyvtár helyiségébe belépve az ott elhelyezett tárolóba rakhatják le.
· A könyvtári könyvek, tárgyak eltűnése, rongálása esetén jegyzőkönyv készül, és az elkövető köteles megtéríteni az okozott kárt. Könyvek esetében ez a könyv pótlását jelenti az eredeti vagy azonos, esetleg hasonló témájú könyvvel.
· A csendet, a rendet és a fegyelmet minden látogató köteles megőrizni.
· A számítógépeket iskolai munkához, házi feladatok megoldásához, anyaggyűjtéshez, versenyekre való felkészüléshez lehet használni.

Kölcsönzés:

Ha első osztályos vagy: egyszerre egy könyv lehet nálad.
Ha másodikos vagy: már két könyvet is kikölcsönözhetsz egyszerre. Harmadik osztálytól egy időben három darab könyv lehet nálad. (Ebbe nem számítanak bele a tankönyvek.)

Ingyenes, tartós tankönyvek:

Ha jogosult vagy a tartós tankönyvek ingyenes használatára, egész évre kikölcsönözheted ezeket. Ezek természetesen nem számítanak a három kölcsönözhető könyv közé. Az év végén visszaadandó tartós könyvek listáját és a használatukra vonatkozó kötelességeidet megtalálod az ellenőrződben.
A kézikönyvtár könyveit (szótárak, lexikonok, enciklopédiák stb.) nem kölcsönözheted ki, de egy-egy tanítási órára felviheted. Ugyanígy (csak egy-egy órára) tankönyvet is tudsz kölcsönözni, ha feledékeny vagy.

Iskolánk tanárai számára a kölcsönözhető könyvek száma nem korlátozott, s elektronikus dokumentumokat is kölcsönözhetnek.

Helyben használat:

A könyveket természetesen itt helyben, vagyis a könyvtárban is olvasgathatod. Ekkor viszont ne feledkezz meg az őrjegy használatáról! A kézikönyvtár könyveit (szótárak, lexikonok, enciklopédiák stb.) nem kölcsönözheted, hogy mindig kéznél legyenek, ha szükség van rájuk. Itt helyben korlátlanul rendelkezésedre állnak.

Ha csoportmunkában dolgozol egy feladaton, még jobban figyelj a csendre, hogy ne zavarj másokat!
A folyóiratokat nem lehet kölcsönözni, de a könyvtárban bátran olvasgathatod őket.

Tájékoztatás:

Mindig akadhat olyan könyv, amit nem találsz a könyvtárban, vagy olyan feladat, amely megoldásával egyedül nem boldogulsz. Mindig bátran kérd a könyvtáros tanárnő segítségét!

Bibliográfia összeállításában is számíthatsz könyvtári segítségre, sőt iskolai ünnepélyekkel, vetélkedőkkel, versenyekkel kapcsolatban is.

Szakórák a könyvtárban:

A kötelező könyvtárismereti órák mellett a szaktanárok kérésére, igény szerint – könyvtárhasználatra épülő – szakórákat is tartunk a könyvtárban.

Események
Events cannot currently be displayed, sorry! Please check back later.

Google PageRank