Kékiskola ....
Fotók
dsci0030 130207_164730_taIMGP0981 131119_ta021_IMGP1999 allatkert004 DSCF4794 OLYMPUS DIGITAL CAMERA dsci1279 131003_ta048 65 dsci0195 130227_105632_ta028 130208_141512_taDSCF0896

Programok

Programok:

1. Szeptemberi akadályverseny “Csepel 300” címmel.
Helyszínként a Kis-Duna partját választottuk, hiszen szerves része múltunknak, jelenünknek, jövőnknek. Diákjaink élvezték a szabadban töltött közös programot, ahol stílusosan a feladatokban a 300-as szám volt a meghatározó.

 

2. Állatok Világnapja
Már hagyománnyá vált, hogy október 4-én tanulóink megismertethetik társaikkal kedvenc háziállatukat, hangsúlyozva a felelősséget, amely az állattartással jár. Röviden ismertetik a bemutatott fajt, és gondozásukat, aranyos történetek elmesélésével fűszerezve beszámolójukat.

3. Udvargondozás

4. Madáretetés

5. Ne gyújts rá! világnap november 20.
“A BÖLCS, MEGFONTOLT EMBER NEM KEZD EL DOHÁNYOZNI!”
Minden évben külön faliújság összeállításával figyelmeztetjük fiataljainkat, milyen veszélyekkel jár a dohányzás. Az idei évben külön felhívtuk figyelmüket a januártól bevezetésre kerülő szigorításokra is.
Mindkét kérdést felölelő feladatlapot tölthettek ki tanulóink.

6. PET palack gyűjtésének bevezetése: GYŰJTSÜK SZELEKTÍVEN! ISKOLÁNKBAN A PAPÍRON KÍVÜL, MÁR A PET PALACKOT IS GYŰJTHETITEK! OTTHONRÓL KIZÁRÓLAG A LAPOSRA TAPOSOTT, TISZTA FLAKONOKAT HOZHATOD BE A PAPÍRGYŰJTÉS IDŐPONTJÁBAN ÉS HELYÉRE, AZ ISKOLÁBAN KIÜRÜLT MŰANYAG ÜDÍTŐSDOBOZOKAT PEDIG A FOLYOSÓNKON ELHELYEZETT ZÖLD FEDELŰ TARTÓKBA TEHETITEK!

7. Víz világnapja – március 22.
Egyik fő mozzanataként avathattunk fel a TREND-Papír Kft. jóvoltából 3 darab URIMAT típusú piszoárt, melynek működése – a víz világnapjának céljához is igazodva – egy csepp vizet sem igényel.
Így az iskola jelentősen hozzájárulhat a víz védelméhez, a vízkészlet megtakarításához. Tikosné Turi Erzsébet, az intézmény vezetője köszöntötte az ünnepélyes átadón megjelent diákokat, tanárokat, és az ajándékozó cég képviselőjét, s röviden ismertette, hogy az iskola milyen programokkal vett részt a világnapi programsorozatban. …teljes cikk

8. Állatkerti program:

9. Föld nap a takarékosság jegyében- projektnap:

Első órában:
hulladék gyűjtési versenyt hirdetünk!
hozható: elektronikai hulladék – TV, videó, magnó, rádió, hűtő, mosógép, centrifuga, háztartási kisgépek, háztartási nagygépek, információs és távközlési berendezések, rádiótelefon készülék, elektromos és elektronikai barkácsgépek,számítógép és tartozékai stb., papír, PET palack, kupak.

A projektnap és verseny ideje: április 21.

Fontos!!! Az elektronikai hulladékot csak ezen a napon 7:30-14:00 óráig tudjuk átvenni, más időpontban nem.
Kérjük ebben az időpontban hozza mindenki a többi hulladékot is, mert a verseny csak erre a napra vonatkozik! Átvétel helye: a hátsó kapunál.

Közös célunk, hogy a hulladék minél nagyobb mértékben hasznosuljon, illetve a benne található környezetre, emberre veszélyt jelentő mérgező anyagok ellenőrzött körülmények között kerüljenek begyűjtésre és hasznosításra.

Második-harmadik órában:
1-5; 2-6 osztályok a szelektív hulladékgyűjtés témában, 3-7; 4-8 osztályok megújuló energiaforrások témában tartanak kooperatív órákat.

Negyedik órában:
Udvarunk zöldítése!

Események
Events cannot currently be displayed, sorry! Please check back later.

Google PageRank